Taatelikakku
Annoksia
10
AnnostaValmistusaika
1
hour20
minutesVaikka tässä kakussa ei olekaan vehnäjauhoa, on siinä ihana taatelikakukun maku ja rakenne.
Kakusta tulee noin 10 palaa, yhdessä palassa on yksi naisen rasva-annos ja 1/2 miehen rasva-annosta. Koko kakussa noin 5 naisen aterian rasvat ja 1,5 aterian proteiinit ja miehen noin 3 aterian rasvat ja 1 aterian proteiinit.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
200 g taateleita
1 dl vettä
50 g voita
50 g turkkilaista jogurttia
3 munaa
1,5 dl erytritolia
1 1/2 dl pofiberia
40 g mantelijauhoa
2 rkl tummaa kaakaota
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl neilikkaa
mantelijauhoa kakkuvuoan jauhottamiseen
Ohjeet
- Keitä taatelit pehmeiksi vedessä (noin 5 minuuttia).
- Lisää paloiteltu rasva kuumaan taatelivesiseokseen ja anna rasvan sulaa.
- Sekoita tehosekoittimella seos sileäksi. Lisää turkkilainen jogurtti ja sekoita.
- Vatkaa munat ja erytritoli vaahdoksi. Lisää varovasti taatelivoiseos munasokerivaahtoon.
- Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään ja lisää varovasti siivilän läpi taikinan sekaan.
- Voitele kakkuvuoka ja jauhota se esimerkiksi mantelijauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä ja ripottele päälle tomu erytritolia.