Vadelmasalaatti
3
annosta20
minutesNäyttävä salaatti valmistuu käden käänteessä. Tässä yhdistyy vadelmien makeus ja salaattijuuston suolaisuus, mikä kruunataan hivenen hapokkuutta sisältävällä kastikkeella.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- Naisen annos
100 g vadelmia
100 g retiisejä
1/2 punasipuli
100 g salaattisekoitusta
300 g salaattijuustokuutioita (rasvaa 3-7%)
40 g saksanpähkinöitä
- Vadelmakastike naisen annos
70 g vadelmia
30 g rypsiöljyä
2 tl omenaviinietikkaa
1/2 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- Miehen annos
150 g vadelmia
125 g retiisejä
1 punasipuli
150 g salaattisekoitusta
450 g salaattijuustokuutioita (rasvaa 3-7%)
60 g saksanpähkinöitä
- Vadelmakastike miehen annos
100 g vadelmia
45 g rypsiöljyä
3 tl omenaviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ohjeet
- Soseuta kastikkeen vadelmat sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Lisää loput kastikkeen ainekset lusikalla sekoittaen.
- Viipaloi pestyt retiisit. Viipaloi kuorittu punasipuli.
- Revi salaattisekoitus vadille. Levitä päälle vadelmat, retiisit, salaattijuusto ja sipulit. Viimeistele kastikkeella ja pähkinöillä.