Pannumelanzane tonnikalalla
4
Annosta30
minutesMelanzane valmistuu myös helposti pannulla. Kun melanzaneen lisää tonnikalan on se täydellinen ateria.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 munakoisoa
400 g tonnikalaa vedessä
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tlk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
n. 1 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tomaattisosetta tai tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
125 g mozzarellaa
- miehen annos
3 munakoisoa
600 g tonnikalaa vedessä
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tlk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
n. 1 1/2 dl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl tomaattisosetta tai tomaattipyreetä
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
180 g mozzarellaa
Ohjeet
- Leikkaa munakoisoista kova kanta pois ja leikkaa munakoisot noin 2 cm x 2 cm kuutioiksi.
- Paista munakoisokuutioita öljyssä kasarissa niin, että ruskistuvat joka puolelta. Tähän menee noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipuli ja kuullota hetki.
- Lisää kasariin tomaatit, viinietikka, tomaattisose sekä mausteet. Voit huuhtaista tomaattitölkit pienellä määrällä vettä ja kaataa ne joukkoon. Painele kokonaiset tomaatit lastalla murskaksi. Lisää lopuksi tonnikala.
- Anna melanzanen kiehua hiljalleen ilman kantta noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon 1/2 dl hienonnettua basilikaa.
- Revi mozzarellapallosta suupalan kokoisia paloja ja lisää ne melanzanen pinnalle. Kuumenna ja viimeistele basilikalla.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa melanzanesta.