Mansikka-raparperi-salaatti
3
Annosta15
minutesTässä salaatissa on kesä kulhossa. Mansikoista tulee makeus, raparperista happamuus ja fetasta suolaisuus vastapainoksi. Hunaja vastaa yhtä annosta marjoja tai hedelmiä ruokavaliossa, eli sitä voi toisinaan käyttää tuomaan makeutta.
Vinkki! Voit aina korvata Vuolukanan vaikka paistamalla kana-suikaleita tai jollain muulla leikkeleellä (lihapitoisuus yli 90%).
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g raparperia (2-3 vartta)
1 rkl hunajaa
2 avomaankurkkua tai 1/2 tavallista kurkkua
100 g tuoreita mansikoita
80 g fetajuustoa
1 ruukku salaattia
40 g cashewpähkinöitä
1 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria
300 g vuolukanaa tai 240 g Mifu-suikaleita
- miehen annos
400 g raparperia (3-4 vartta)
2 rkl hunajaa
3 avomaankurkkua tai 1 tavallinen kurkku
150 g tuoreita mansikoita
120 g fetajuustoa
1 ruukku salaattia
60 g cashewpähkinöitä
1 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria
450 g vuolukanaa tai 375 g Mifu-suikaleita
Ohjeet
- Paloittele raparperit noin 3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Paahda raparperipaloja ja hunajaa pannulla sen aikaa, että raparperit hieman pehmenevät. Nosta raparperit pois kuumalta pannulta. Jätä hunaja pannulle, laita liesi pois päältä.
- Sekoita kastiketta varten valkoviinietikka ja raparpereista jäänyt hunajaliemi. Mausta ripauksella mustapippuria.
- Viipaloi kurkku ja mansikat. Paloittele fetajuusto paloiksi.
- Asettele laakealle vadille salaatinlehdet, raparperit, kurkkuviipaleet, mansikat ja fetapalat. Ripottele pinnalle pähkinät. Paahda pähkinät halutessasi. Valuta kastike salaatin päälle.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.
2 vastausta
Ohje kadonnut.
Ohje on nyt palautettu. Kiitos kärsivällisyydestäsi 🙂