Maa-artisokkakeitto
Annosta
4
annostaValmistusaika
45
minutesMaa-artisokassa on ihanan pähkinäinen maku ja se tuo tähän keittoon oman säväyksensä. Jos et satu löytämään maa-artisokkaa, voit tehdä keiton pelkästä porkkanasta ja palsternakasta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- Naisten annos
500 g maa-artisokkaa
3 kpl porkkanoita
100 g palsternakkaa
6 dl vettä
2 kpl kasvisliemikuutioita
1 rkl timjamia
160 g Koskenlaskija ruoka & dippi
suolaa maun mukaan
500 g raejuustoa ( 125 g/ annos, lisätään annoksen päälle)
- Miesten annos
500 g maa-artisokkaa
5 kpl porkkanoita
150 g palsternakkaa
1 l vettä
3 kpl kasvisliemikuutioita
1 ,5rkl timjamia
240 g Koskenlaskija ruoka & dippi
suolaa maun mukaan
800 g raejuustoa (200 g lisätään annoksen päälle)
ohjeet
- Kuori maa-artisokat, porkkanat ja palsternakka. Kuutioi ne.
- Lisää juurekset ja vesi kattilaan, lisää kasvisliemikuutiot. Keitä kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Jos et omista kumpaakaan, niin voit soseuttaa perunanuijalla.
- Kaada koskenlaskija keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta timjamilla. Tarkista maku.
- Syö 1/4 osa keitosta ja raejuustosta (naiset 125g/ateria ja miehet 200g/ateria) tällä aterialla.