Lähde mukaan 8 viikon Starttiin! Hyödynnä 75 € ale NYT!

Lataa ilmainen e-reseptikirja ja testaa 8 viikon Startin reseptejä

Lohta ja hölskykurkkuja

Tämä resepti on täynnä kontrasteja, mutta luo silti herkullisen ja tasapainoisen makuelämyksen.

Lohta ja hölskykurkkuja

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Grillattu lohi, paistettu halloumi ja raikkaat hölskykurkut muodostavat yhdessä täydellisen yhdistelmän, joka saa makuhermosi tanssimaan ilosta. Tämä resepti on täynnä kontrasteja, joista syntyy herkullinen ja tasapainoinen makuelämys. Grillattu lohi tarjoaa mehevän ja hieman savuisen maun, kun taas halloumi tuo suolaisen lisäyksen. Hölskykurkut puolestaan viilentävät ja raikastavat jokaista suupalaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 200 g lohifilettä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 2 tl valkosipulijauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 80 g halloumijuustoa

  • Hölskykurkut naisen annos
  • 4 kpl avomaankurkkuja

  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl vettä

  • 1 rkl erytritolia

  • ½ tl suolaa

  • ½ dl tuoretta tilliä

  • miehen annos
  • 300 g lohifilettä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 2 tl valkosipulijauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 120 g halloumijuustoa

  • Hölskykurkut miehen annos
  • 6 kpl avomaankurkkuja

  • 3 rkl väkiviinaetikkaa

  • 3 rkl vettä

  • 1 ½ rkl erytritolia

  • 1 tl suolaa

  • ½ dl tuoretta tilliä

Ohjeet

  • Leikkaa lohifileistä noin 5 cm levyisiä paloja. Viillä kalapalan keskelle syvä viilto nahkaan asti. Käännä palat medaljongeiksi. Hiero lohifileen päälle sitruunamehua, valkosipulijauhetta ja suolaa ja jätä hetkeksi maustumaan ennen kypsentämistä. Paista medaljongit grillissä tai uunissa kypsiksi matalassa grilli- tai foliovuoassa tai vastuksella.
  • Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista grillissä joko grillivastuksella tai grilli-/foliovuoassa.
  • Valmista hölskykurkut leikkaamalla kurkut siivuiksi ja sekoittamalla väkiviinaetikka, vesi, erytritoli, suola ja silputtu tilli mielellään kannellisessa astiassa keskenään.
  • ölskyttele astiaa niin, että kurkut kostuvat tasaisesti mausteliemestä. Hölskykurkut voi nauttia joko heti tai antaa maustua hetken jääkaapissa.
  • Syö tällä aterialla puolet.

Jaa artikkeli

2 vastausta

    1. Kiitos huomiostasi. Resepti oli hetken verran piilotettuna teknisen virheen vuoksi, mutta nyt taas käytettävissäsi.

      Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jos haluat pudottaa painoa syömällä - liity 52 viikon jäseneksi

Haluatko pudottaa painoa ilman liikuntaa ja aloittaa tänään?

52 viikkoa on palvelu, joka tekee painon pudottamisesta ja hallinnasta helppoa.

Se tarjoaa sinulle valmiin ateriasuunnitelman niille päiville kun et jaksa miettiä mitään – ja yli 700 reseptin reseptipankin, jonka avulla syöt joka päivä sinulle maistuvaa ruokaa ja samalla paino putoaa.

Ei enää arvailua tai monimutkaisia laskelmia; voit keskittyä nauttimaan herkullisesta ruoastasi tietäen, että se tukee tavoitteitasi terveellisellä ja tasapainoisella tavalla.

Liity nyt ja  pääset aloittamaan heti!

Lisää kirjoituksia tästä aiheesta

Reseptit

Taatelikakku

Ihana joulun klassikko – taatelikakku. Tässä reseptissä ei ole lainkaan lisättyä sokeria tai vehnäjauhoja.

LUE ARTIKKELI

Hae sivulta

Viimeisimmät artikkelit