Lohta ja hölskykurkkuja
2
Annosta1
hour30
minutesGrillattu lohi, paistettu halloumi ja raikkaat hölskykurkut muodostavat yhdessä täydellisen yhdistelmän, joka saa makuhermosi tanssimaan ilosta. Tämä resepti on täynnä kontrasteja, joista syntyy herkullinen ja tasapainoinen makuelämys. Grillattu lohi tarjoaa mehevän ja hieman savuisen maun, kun taas halloumi tuo suolaisen lisäyksen. Hölskykurkut puolestaan viilentävät ja raikastavat jokaista suupalaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g lohifilettä
2 rkl sitruunamehua
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
80 g halloumijuustoa
- Hölskykurkut naisen annos
4 kpl avomaankurkkuja
2 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl vettä
1 rkl erytritolia
½ tl suolaa
½ dl tuoretta tilliä
- miehen annos
300 g lohifilettä
2 rkl sitruunamehua
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
120 g halloumijuustoa
- Hölskykurkut miehen annos
6 kpl avomaankurkkuja
3 rkl väkiviinaetikkaa
3 rkl vettä
1 ½ rkl erytritolia
1 tl suolaa
½ dl tuoretta tilliä
Ohjeet
- Leikkaa lohifileistä noin 5 cm levyisiä paloja. Viillä kalapalan keskelle syvä viilto nahkaan asti. Käännä palat medaljongeiksi. Hiero lohifileen päälle sitruunamehua, valkosipulijauhetta ja suolaa ja jätä hetkeksi maustumaan ennen kypsentämistä. Paista medaljongit grillissä tai uunissa kypsiksi matalassa grilli- tai foliovuoassa tai vastuksella.
- Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista grillissä joko grillivastuksella tai grilli-/foliovuoassa.
- Valmista hölskykurkut leikkaamalla kurkut siivuiksi ja sekoittamalla väkiviinaetikka, vesi, erytritoli, suola ja silputtu tilli mielellään kannellisessa astiassa keskenään.
- ölskyttele astiaa niin, että kurkut kostuvat tasaisesti mausteliemestä. Hölskykurkut voi nauttia joko heti tai antaa maustua hetken jääkaapissa.
- Syö tällä aterialla puolet.
2 vastausta
Ohje?
Kiitos huomiostasi. Resepti oli hetken verran piilotettuna teknisen virheen vuoksi, mutta nyt taas käytettävissäsi.
Kiitos kärsivällisyydestäsi.