Munakoiso-mozzarellasalaatti
Annokset
3
annostaPrep time
40
minutesTämä salaatti on saanut innoituksensa klassisesta italialaisesta munakoisovuoasta melanzane alla parmigianasta. Salaatti valmistuu vain nopeammin.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
1 munakoiso
300 g kanasuikaleita tai 300 g tofua
suolaa ja pippuria
noin 200 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
20 g oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku salaattia
80 g mozzarellajuustoa
kourallinen tuoretta basilikaa
- miehen annos
1 munakoiso
450 g kanaasuikaleita tai 450 g tofua
suolaa ja pippuria
noin 300 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
30 g oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku salaattia
120 g mozzarellajuustoa
kourallinen tuoretta basilikaa
ohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoiso vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita tomaatit. Laita kasvikset ja kanasuikaleet tai viipaloitu tofu leivinpaperin päälle uunipellille, tomaattien leikkuupinta on hyvä olla ylöspäin. Sivele munakoisoviipaleet oliiviöljyllä ja huiski öljyä myös tomaattien päälle (käytä tähän reilu puolet öljystä). Ripottele päälle suolaa, pippuria ja hienonnettu valkosipuli.
- Paahda kasviksia ja kanoja tai tofuja uunissa noin 20–30 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat saaneet reilusti väriä. Laita kasvikset kulhoon, lorauta sekaan tarvittaessa hieman öljyä. Maista suola ja anna kasvisten hieman jäähtyä. Voit valmistella kasvikset myös edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kelmun alla.
- Revi salaatti tarjoiluvadille. Laita kasvikset sekä kana tai tofu salaatin päälle ja revi mozzarella joukkoon. Viimeistele reilulla kourallisella tuoretta basilikaa. .