Kalaseljanka
4
Annosta45
minutesKalaseljanka on todellinen unohdettu klassikko. Tomaattipyree ja suolakurkku tekee liemestä todella maukkaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 sipulia
3 isoa porkkanaa
pala (n. 50 g) selleriä
7 dl vettä
1 tlk (320 g/160 g) viipaloituja herkkusieniä
2 laakerinlehteä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 –2 valkosipulinkynttä
400 g seitiä annospaloina
3 rkl tomaattipyrettä
1 sitruunan mehu
100 g makeuttamatonta suolakurkkua
2 rkl kapriksia
tilliä
120 g smetanaa
- miehen annos
2 sipulia
5 isoa porkkanaa
pala (n. 80 g) selleriä
1 l vettä
1 tlk (320 g/160 g) viipaloituja herkkusieniä
3 laakerinlehteä
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 -3 valkosipulinkynttä
600 g seitiä annospaloina
4 rkl tomaattipyrettä
1 sitruunan mehu
150 g makeuttamatonta suolakurkkua
3 rkl kapriksia
tilliä
240 g smetanaa
Ohjeet
- Viipaloi sipulit ja suikaloi porkkanat sekä selleri.
- Lisää kattilaan vesi ja viipaloidut vihannekset.
- Kaada joukkoon herkkusienet liemineen. Lisää mausteeksi laakerinlehti, suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää kohmeinen seiti keittoon. Anna kiehua edelleen 10 minuuttia. Sekoita varovaisesti joukkoon tomaattipyree, sitruunanmehu ja suikaloitu maustekurkku. Ripottele pinnalle kaprikset ja tilliä.
- Syö tällä aterialla 1/4 osaa keitosta 1/4 osa smetanan kanssa.