Lähde mukaan 8 viikon Starttiin! Hyödynnä 75 € ale NYT!

Lataa ilmainen e-reseptikirja ja testaa 8 viikon Startin reseptejä

Joululeipä

Joululeipä, mutta parempi! Tätä reseptiä kannattaa testata ja vaikka tarjota vieraillekin.

Joululeipä

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

2

hours 

Tämä joululeipä sisältää runsaasti proteiinia, hyviä rasvoja ja ihanaa jouluista makua. Tästä leivästä tulee 4 proteiiniannosta, mutta jos haluat syödä sitä kinkun kanssa jaa se vaikka viiteen osaan ja ota osa proteiinista kinkusta. Leipä säilyy jääkaapissa n. 5 vrk. Leivän voi myös pakastaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g rahka-jogurttia

  • 4 kananmunaa

  • 2 dl pofiberiä

  • 80 g sekalaisia siemeniä jauhettuna (jos haluat paahteista ja tummaa makua leipään, paahda siemeniä hetki uunissa tai pannulla ennen jauhamista)

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 rkl leivinjauhetta

  • 2 tl suolaa

  • 2 rkl fenkolin ja aniksen siemeniä jauhettuna morttelissa (yhteensä)

  • 1/2 tl pomeranssinkuorta

  • 1/2 tl muskottipähkinää

  • Voiteluun: kananmunaa + ripaus jauhettua anista ja fenkolin siemeniä

  • lisäksi naisen annos
  • 150 g juustoa (10%)

  • suolakurkkua (makeuttamaton)

  • miehen annos
  • 600 g rahka-jogurttia

  • 6 kananmunaa

  • 3 dl pofiberiä

  • 120 g sekalaisia siemeniä jauhettuna (jos haluat paahteista ja tummaa makua leipään, paahda siemeniä hetki uunissa tai pannulla ennen jauhamista)

  • 1 1/2 rkl psylliumia

  • 1 1/2 rkl leivinjauhetta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 3 rkl fenkolin ja aniksen siemeniä jauhettuna morttelissa (yhteensä)

  • 2/3 tl pomeranssinkuorta

  • 2/3 tl muskottipähkinää

  • Voiteluun: kananmunaa + ripaus jauhettua anista ja fenkolin siemeniä

  • lisäksi miehen annos
  • 250 g juustoa (10 %)

  • suolakurkkua (sokeroimaton)

Ohjeet

  • Vatkaa rahkajogurtti ja munat.
  • Jauha siemenet blenderissä tai sauvasekoittimella.
  • Jauha aniksen ja fenkolin siemenet morttelissa.
  • Sekoita kuivat aineet yhteen ja sitten sekoita ne rahka-jogurtti-munaseokseen.
  • Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia.
  • Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
  • Vuoraa leipävuoka (n. 8 x 20 cm) leivinpaperilla tai voitele ja jauhoja pofiberillä.
  • Painele taikina vuokaan, silota pinta kostutetulla kädellä ja voitele kananmunalla sekä ripottele päälle vähän jauhettuja aniksen ja fenkolin siemeniä.
  • Paista uunissa tasalämmöllä n. 170 asteessa 1 h. Laita uuni pois päältä, jätä luukku raolleen ja anna tekeytyä jälkilämössä puolisen tuntia.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa leivästä ja juustosta suolakurkun kanssa.

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jos haluat pudottaa painoa syömällä - liity 52 viikon jäseneksi

Haluatko pudottaa painoa ilman liikuntaa ja aloittaa tänään?

52 viikkoa on palvelu, joka tekee painon pudottamisesta ja hallinnasta helppoa.

Se tarjoaa sinulle valmiin ateriasuunnitelman niille päiville kun et jaksa miettiä mitään – ja yli 700 reseptin reseptipankin, jonka avulla syöt joka päivä sinulle maistuvaa ruokaa ja samalla paino putoaa.

Ei enää arvailua tai monimutkaisia laskelmia; voit keskittyä nauttimaan herkullisesta ruoastasi tietäen, että se tukee tavoitteitasi terveellisellä ja tasapainoisella tavalla.

Liity nyt ja  pääset aloittamaan heti!

Lisää kirjoituksia tästä aiheesta

Reseptit

Taatelikakku

Ihana joulun klassikko – taatelikakku. Tässä reseptissä ei ole lainkaan lisättyä sokeria tai vehnäjauhoja.

LUE ARTIKKELI

Hae sivulta

Viimeisimmät artikkelit