Joululeipä
4
Annosta2
hoursTämä joululeipä sisältää runsaasti proteiinia, hyviä rasvoja ja ihanaa jouluista makua. Tästä leivästä tulee 4 proteiiniannosta, mutta jos haluat syödä sitä kinkun kanssa jaa se vaikka viiteen osaan ja ota osa proteiinista kinkusta. Leipä säilyy jääkaapissa n. 5 vrk. Leivän voi myös pakastaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g rahka-jogurttia
4 kananmunaa
2 dl pofiberiä
80 g sekalaisia siemeniä jauhettuna (jos haluat paahteista ja tummaa makua leipään, paahda siemeniä hetki uunissa tai pannulla ennen jauhamista)
1 rkl psylliumia
1 rkl leivinjauhetta
2 tl suolaa
2 rkl fenkolin ja aniksen siemeniä jauhettuna morttelissa (yhteensä)
1/2 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl muskottipähkinää
Voiteluun: kananmunaa + ripaus jauhettua anista ja fenkolin siemeniä
- lisäksi naisen annos
150 g juustoa (10%)
suolakurkkua (makeuttamaton)
- miehen annos
600 g rahka-jogurttia
6 kananmunaa
3 dl pofiberiä
120 g sekalaisia siemeniä jauhettuna (jos haluat paahteista ja tummaa makua leipään, paahda siemeniä hetki uunissa tai pannulla ennen jauhamista)
1 1/2 rkl psylliumia
1 1/2 rkl leivinjauhetta
1 1/2 tl suolaa
3 rkl fenkolin ja aniksen siemeniä jauhettuna morttelissa (yhteensä)
2/3 tl pomeranssinkuorta
2/3 tl muskottipähkinää
Voiteluun: kananmunaa + ripaus jauhettua anista ja fenkolin siemeniä
- lisäksi miehen annos
250 g juustoa (10 %)
suolakurkkua (sokeroimaton)
Ohjeet
- Vatkaa rahkajogurtti ja munat.
- Jauha siemenet blenderissä tai sauvasekoittimella.
- Jauha aniksen ja fenkolin siemenet morttelissa.
- Sekoita kuivat aineet yhteen ja sitten sekoita ne rahka-jogurtti-munaseokseen.
- Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
- Vuoraa leipävuoka (n. 8 x 20 cm) leivinpaperilla tai voitele ja jauhoja pofiberillä.
- Painele taikina vuokaan, silota pinta kostutetulla kädellä ja voitele kananmunalla sekä ripottele päälle vähän jauhettuja aniksen ja fenkolin siemeniä.
- Paista uunissa tasalämmöllä n. 170 asteessa 1 h. Laita uuni pois päältä, jätä luukku raolleen ja anna tekeytyä jälkilämössä puolisen tuntia.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa leivästä ja juustosta suolakurkun kanssa.