Jauhelihapihvit ja rosmariiniporkkanat
3
Annosta45
minutesTämä resepti yhdistää mehevät jauhelihapihvit herkullisiin rosmariiniporkkanoihin luoden ihanan makuparin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- jauhelihapihvit naisen annos
250 g naudan jauhelihaa tai 100 g soijarouhetta liotettuna
1 kananmuna
1 sipuli
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
- rosmariiniporkkanat naisen annos
6 porkkanaa
20 g oliiviöljyä
tuoreen rosmariinin oksia
ripaus suolaa
- Lisäksi naisen annos
80 g majoneesia
3 tavallista tai 9 kirsikkatomaattia
ripaus sipulijauhetta
- pihvit miehen annos
400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta liotettuna
1 kananmuna
1 sipuli
1 ½ tl valkosipulijauhetta
1 ½ tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
- Rosmariiniporkkanat miehen annos
9 porkkanaa
30 g oliiviöljyä
tuoreen rosmariinin oksia
ripaus suolaa
- Lisäksi miehen annos
120 g majoneesia
6 tavallista tai 18 kirsikkatomaattia
ripaus sipulijauhetta
Ohjeet
- Valmista pihvit sekoittamalla kaikki pihviin tarkoitetut raaka-aineet sekaisin kulhossa. Muotoile leivinpaperilla vuoratulle pellille seoksesta pihvejä ja paista uunissa 210 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kypsiä.
- Pilko porkkanat suikaleiksi ja pyöräytä ne öljyssä. Laita porkkanasuikaleet leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ripottele päälle suolaa ja asettele tuoreet rosmariinin oksat tasaisesti porkkanoiden päälle niin, että osuvat suurimpaan osaan porkkanoista. Paista uunissa 210 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat saaneet hieman väriä.
- Tarjoile majoneesin ja tomaattilohkojen kanssa. Ripottele tomaattilohkojen päälle sipulijauhetta juuri ennen tarjoilua.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa pihveistä, porkkanoista ja lisukkeista.