Nopea jauhelihakeitto
4
Annosta30
minutesTämä arkiruoka nousee uudelle tasolle tomaattipyreen ja smetanan ansiosta. Tähän keittoon on hyvä upottaa myös kaappiin jääneet tuoreiden vihannesten loput.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta
2 sipulia
40 g oliiviöljyä
400 g keittojuureksia (pakaste)
100 -200 g parsakaalia/kukkakaalia tmv.
1 1/2 l vettä
3 rkl tomaattipyreetä
kourallinen kauden tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia, lipstikkaa, persiljaa
1 lihaliemikuutio
suolaa ja mustapippuria
20 g smetanaa/annos
- miehen annos
600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta
2 sipulia
60 g oliiviöljyä
500 g keittojuureksia (pakaste)
100 -200 g parsakaalia/kukkakaalia tmv.
1 1/2 l vettä
3 rkl tomaattipyreetä
kourallinen kauden tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia, lipstikkaa, persiljaa
1 -2 lihaliemikuutio
suolaa ja mustapippuria
30 g smetanaa/annos
Ohjeet
- Kuullota silputut sipulit kattilassa öljyssä ja lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää vesi, lihaliemikuutio, keittojuurekset sekä muut juurekset. Jos käytätä soijarouhetta liota se ensin. Lisää nestettä tarpeen mukaan.
- Tähän keittoon on hyvä käyttää mahdollisesti jääkaappiin jääneet tuoreiden juuresten loput.
- Keitä noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon tomaattipyree sekä valitsemasi tuoreet yrtit. Voit käyttää yhtä yrttiä tai sekoittaa useampaa, oman maun mukaan. tarkasta lopuksi liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
- Tarjoile smetanan kanssa.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta smetanan kanssa.
4 vastausta
Mihinkäs tämä keiton ohje on kadonnut?
Kiitos huomiostasi. Resepti katosi pienen teknisen virheen vuoksi, mutta se on nyt korjattu ja reseptit normaalisti taas luettavissasi.
Kiitos kärsivällisyydestäsi!
Olenko ymmärtänyt oikein että peruna ei kuulu valikoimiin?
Pastan ja riisin ja vehnäleivän olen ymmärtänyt, mutta selvyyden vuoksi tuo peruna?
Hei Paula, kiitos kysymyksestäsi.
8 viikon Startissa kuin myös 52 viikossa on tarkoitus syödä hiilihydraatteja oman tarpeen mukaan. Tämä tapahtuu siten, että ateriat on jaoteltu kahteen, perusateriaan ja tukiateriaan, joka sisältää huomattavasti enemmän hiilihydraatteja.
Peruna sisältää runsaasti hiilihydraatteja ja siksi lasketaan hiilihydraatin lähteeksi. Sitä on siis käytetty meidän tukiateriaresepteissä eikä ole suinkaan poissuljettu juures.
Tämä resepti on siis perusateriaresepti ja siksi keitto on perunaton.
Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi, mutta jos herää ajatuksia tai lisäkysymyksiä, vastaamme mielellämme.
Tervetuloa myös mukaan kokeilemaan 8 viikon Starttia!