Granaattiomena-kanasalaatti
2
Annosta20
minutesGranaattiomena-kanasalaatti on herkullinen ja värikäs vaihtoehto niin päivälliseksi kuin ilatapalaksikin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
140 g avokadoa
20 g saksanpähkinöitä
100 g salaattisekoitusta
1/2 kurkku
1/2 kpl persimonia
1 dl granaattiomenansiemeniä
200 g kanafileitä tai 160 g Mifu-suikaleita
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2-1 tl chilihiutaleita
- salaatinkastike naisen annos
20 g oliiviöljyä
10 g valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl inkiväärijauhetta
- miehen annos
200 g avokadoa
30 g saksanpähkinöitä
150 g salaattisekoitusta
1 kurkku
1/2 kpl persimonia
1 dl granaattiomenansiemeniä
300 g kanafileitä tai 250 g Mifu-suikaleita
1/2 tl suolaa
1/2-1 tl mustapippuria
1/2-1 tl valkosipulijauhetta
1 tl chilihiutaleita
- salaatinkastike miehen annos
30 g oliiviöljyä
15 g valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl inkiväärijauhetta
Ohjeet
- Halkaise granaattiomena ja erottele siemenet. Pese ja leikkaa persimon ohuiksi siivuiksi. Halkaise avokado, ota kivi pois, lusikoi ja viipaloi hedelmäliha. Pese ja halkaise kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pese salaattiseos ja laita salaattiastiaan. Lisää granaattiomenan siemenet, päärynät, avokado, pähkinät ja kurkku omiksi ryhmiksi.
- Leikkaa kanafileet paloiksi tai suikaleiksi ja paista pannulla kypsiksi. Mausta suolalla, pippurilla, valkosipulijauheella ja chilihiutaleilla.
- Tee vinegretti-kastike. Sekoita öljy, etikka, suola ja inkivääri. Kaada salaatin päälle tai tarjoa erikseen.
- Syö puolet salaatista tällä aterialla.