Aprikoosi-kurkkusalaatti juustovaahdolla
Annokset
3
annostaValmistusaika
25
minutesTämän salaatin salaisuus on hapokas fetavaahto, joka levitetään muiden ainesten alle. Makeat aprikoosit marinoituvat maukkaiksi kurkkujen ja punasipulin kanssa.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
300 g aprikooseja
1/2 kurkku
1 punasipuli
1 ruukku basilikaa
60 g rucolaa
- Kastike naisen annos
30 g öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
- juustovaahto naisen annos
200 g salaattijuustoa rasvaa max. 7% (fetan tyyppinen juusto)
150 g rahkajogurttia
100 g turkkilaista jogurttia
- miehen annos
400 g aprikooseja
1 kurkku
1 punasipuli
1 ruukku basilikaa
100 g rucolaa
- Kastike miehen annos
45 g öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
- juustovaahto miehen annos
300 g salaattijuustoa rasvaa max. 7% (fetan tyyppinen juusto)
250 g rahkajogurttia
150 g turkkilaista jogurttia
ohjeet
- Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet ja viipaloi puolikkaat. Huuhtele, halkaise ja viipaloi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna basilika. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele salaattiin.
- Murenna juusto kulhoon. Vatkaa juusto ja jogurtit sähkövatkaimella vaahdoksi.
- Levitä juustovaahto tarjoilulautasen pohjalle. Lisää päälle huuhdeltu rucola ja aprikoosisalaatti.