Pähkinäinen suklaakakku
Annoksia
2
AnnostaValmistusaika
1
hourViikon herkkubonus on pähkinäinen suklaakakku! Tässä on kaksi naisen annosta ja noin 1 1/2 miehen annosta. Tämä sopii hyvin kahvipöytään. Kakku ei ole mahdottoman makea, mutta lisäämällä erytritolin (tai karppisokerin) määrää saat siitä makeamman. Päälle sopii loistavasti vadelmat ja pensasmustikat.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
4 kpl kananmunia
80 g Herkutella sokeroimaton -levitettä tai maapähkinävoita
2 dl mantelimaitoa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl pofiberia
3 rkl erytritolia (tai karppisokeria)
3 rkl kaakaojauhetta
- Päälle
200 g marjoja
Ohjeet
- Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
- Lisää keltuaisten joukkoon Herkutella-levite ja mantelimaito.
- Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää taikinaan. Vatkaa taikina tasaiseksi.
- Sekoita varovasti sekaan valkuaisvaahto.
- Paista kakkua 175 asteessa noin puoli tuntia. Kakku voi jäädä keskeltä vähän pehmeäksi.
- Tarjoile marjojen kanssa.