Sitrus-kanapelti
3
annosta45
minutesAppelsiinin ja sitruunan maustama peltiruoka kasataan tahmeapintaisesta broilerista, rapsakoista kukkakaaleista sekä parsasta. Ateria nautitaan raikkaan jogurttikastikkeen kera.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
1/2 kukkakaali
10 g öljyä
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
250 g vihreää tankoparsaa
1 kpl sitruuna
- Appelsiinikana naisen annos
300 g kanan paistileikkeitä (maustamaton)
1/2 appelsiinin mehu
1 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
1/2 rkl soijakastiketta (gluteeniton)
1/2 rkl rosmariinia hienonnettuna
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
10 g öljyä
- kastike naisen annos
2 dl turkkilaista jogurttia
1 appelsiinin kuori (luomu)
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
- miehen annos
2/3 kukkakaali
15 g öljyä
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
2/3 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
300 g vihreää tankoparsaa
1 kpl sitruuna
- Appelsiinikana miehen annos
450 g kanan paistileikkeitä (maustamaton) tai 450 g tofua
1/2 appelsiinin mehu
2 kpl valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl hunajaa
2/3 rkl soijakastiketta (gluteeniton)
2/3 rkl rosmariinia hienonnettuna
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
15 g öljyä
- kastike miehen annos
3 dl turkkilaista jogurttia
1 appelsiinin kuori (luomu)
2/3 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
ohjeet
- Ota paistileikkeet huoneenlämpöön.
- Kuutioi kukkakaali suupaloiksi. Kääntele öljy, rosmariini, suola ja pippuri kukkakaalien kanssa kulhossa. Levitä kukkakaalit leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti.
- Pese appelsiini ja sitruuna. Leikkaa puolet sitruunasta ohuiksi viipaleiksi. Raasta appelsiinista kuori (1 rkl). Jätä viipaleet ja kuoriraaste sivuun odottamaan. Purista raastetun appelsiinin mehu (1 dl).
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa appelsiininmehu sekä valkosipuli, hunaja, soijakastike, rosmariini ja pippuri.
- Ruskista paistileikkeiden tai siivutetun (muista kuivata tofu talouspaperilla) tofun pinnat kuumassa paistokasarissa öljyssä. Lisää appelsiinikastike ja paista 2 minuuttia.
- Nosta parsat ja leikkeet tai tofut kukkakaalien viereen pellille. Lusikoi loput kastikkeesta paistileikkeiden pinnalle. Aseta päälle appelsiiniviipaleet. Paista 225-asteisessa uunissa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsää.
- Sekoita jogurtin joukkoon kuoriraaste, suola ja pippuri. Halutessasi säästä osa kuoriraasteesta koristeeksi kastikkeen pinnalle. Syö kastike appelsiini-kanapellin kanssa.