Pasha
30
minutesTämä resepti on tietoiseen herkutteluun, eli tähän ei ole poikkeuksellisesti laskettu annoksia.
Valmistusaika on työaika, jätä tämän lisäksi aikaa valuttamiseen.
Tarvitset pashamuotin, kahvisuodattimen, josta saa tippalukon auki ja suodatinpaperin tai siivilän tai kolmion muotoisen raastinraudan ja harsokankaan. Talouspaperi ei ole paras mahdollinen vaihtoehto.
Voit myös tarjoilla pashan kulhosta jälkiruokana ilman valuttamista jättämällä kananmunan pois.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
200 g maustamatonta maitorahkaa
70 g voita
1 kananmunan keltuainen
1 ,75 dl vispikermaa
,5 - 1 dl sokeria tai tomu-erytritolia (lisää maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl raastettua sitruunankuorta
n. puolen sitruunan mehu
,5 dl rusinoita
,5 dl mantelirouhetta
Koristeluun: sitruunamelissan lehtiä, passion hedelmän siemeniä, rusinoita tai viinirypäleitä
Ohjeet
- Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu.
- Pilko rusinat, jos et halua käyttää kokonaisia
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.
- Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste, maitorahka, vaniljasokeri, mantelirouhe ja hienonnetut rusinat.
- Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Lusikoi massa vuorattuun muottiin. Laita kahvisuodatin tai valitsemasi muotti kannun tai kulhon päälle niin, että neste voi valua pois.
- Anna valua jääkaapissa peitettynä vähintään yön yli.
- Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kääre päältä. Suodatinpaperi irtoaa pashan ympäriltä helpoiten suikaleiksi repimällä, jolloin pashan muoto säilyy kauniina.